Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

...επί της εκλογής αρχηγού στη Ν.Δ.

Δεδομένα

1. Κανένας από τους 3 υποψηφίους δεν καταφέρνει να με εμπνεύσει.

2. Ο Καραμανλής, που με ενέπνευσε και με έπεισε ότι έχει όραμα επανίδρυσης του κράτους κλπ κλπ, απογοήτευσε και αποδείχτηκε τραγικά λίγος

3. Η Ν.Δ. αν και ιδεολογικά ανοίγει δρόμους και βαδίζει σωστά, πρακτικά αδυνατεί και διστάζει να εφαρμόσει την πολιτική της, μην τυχόν και δυσαρεστηθούν οι γνωστοί αντιδραστικοί κύκλοι

4. Πολλά στελέχη, μεσσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριφέρονται ωσάν σύγχρονοι λουδοβίκοι, ασχολούμενοι αποκλειστικά με το πολύ στενό και αποκλειστικό τους συμφέρον

5. Οι στρατηγικές διεύρυνσης που διατυπώνονται αυτές τις μέρες, από υποστηρικτές των υποψηφίων, είναι εντελώς ευκαιριακές και επιπόλαιες :
   α) 33% ΝΔ + 6% ΛΑΟΣ δεν δίνουν εξουσία, άρα πάμε προς τα αριστερά
   β) ΛΑΟΣ συνεχής και σταθερή ανοδική δυναμική, άρα πάμε προς τα δεξιά

6. Μιλάνε πολλοί για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην εξουσία, όταν η ΝΔ έκανε τα πάντα, για να την ξεφορτωθεί όταν την είχε! Για γέλια και για κλάματα...

Συμπεράσματα

1. Πολυήμερο συνέδριο, για την ανάλυση των δεδομένων και τη διερεύνηση ύπαρξης πραγματικής προοπτικής για τη ΝΔ. Σε θετικό ενδεχόμενο, εκλογή αρχηγού.

2. Η εκλογή αρχηγού στη ΝΔ, στην παρούσα φάση έχει ενδιαφέρον, μόνο για να υπάρχει αρχηγός στην αξιωματική αντιπολίτευση, μιας και ο Καραμανλής φαίνεται να έχει εγκαταλείψει

3. Δεν υπάρχουν οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να υποστηρίξω με δυναμισμό κάποιον από τους 3 υποψηφίους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

προσυπογραφω φιλε δεν υπαρχει ανεμος αισιοδοξιας ουτε προοπτικη απο τους τρεις.
επιστροφη στο παρελθον και στην στενομυαλη πολιτικη της καρεκλας και της συναλλαγης.
καμια καινοτομα προταση τιποτα θελκτικο.
μηδεν

Apostolos Pavlidis είπε...

μόνο ένα ανοιχτό και πολυήμερο συνέδριο μπορεί (ίσως) να ανοίξει δρόμους.
να τεθούν όλα, να αναλυθούν και να αποφασίσουμε τι θέλουμε, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε.
Ακόμα έχουμε τεράστια ερωτηματικά, για το πώς και γιατί ο Καραμανλής (γιατί σαν αρχηγός, αντανακλάται πάνω του η ευθύνη) άφησε να χαθεί η μοναδική ίσως ευκαιρία πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ.
Αν δεν απαντηθουν, θα βγαίνουν συνέχεια μπροστά μας

Ανώνυμος είπε...

η ευθυνη ειναι δικη του και πρεπει να φτασουμε στην αληθεια και τους πραγματικους λογους που μας, και τον, οδηγησαν εδω.
αυτο μονο απο μια εις βαθος πολυωρη κουβεντα μπορει να βγει στο φως.
μας το οφειλει αυτος και αυτοι που τον φτασαν σκασμενο και σιωπηλο να αποχωρει σαν το χειροτερο εγκληματια

Ανώνυμος είπε...

Τα μαύρα μας τα χάλια έχουμε!

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω!
Να γίνεται κουβέντα για γρήγορη επιστροφή στην εξουσία εκτός ότι είναι γελοίο προκαλεί και μία απέχθεια προς την ευρύτερη κοινωνία γιατί δίνουμε την εντύπωση ότι ζούμε για την καρέκλα!
Δε νομίζω στην παρούσα φάση να πείθουμε κάποιον ότι θέλουμε να κυβερνήσουμε για το καλό του τόπου (μετά τα όσα έγιναν τη διετία 2008-2009)!
Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι άμεση εκλογή αρχηγού, συνέδριο θέσεων και όχι προσώπων, επιτέλους ενότητα όχι μόνο μπροστά στις κάμερες αλλά και πίσω από αυτές!
Δυναμική αντιπολίτευση με επιχειρήματα και όχι λαϊκισμούς, η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που η κυβέρνηση θέλει δε θέλει θα δώσει αφορμές για σκληρή κριτική! Αυτή η κατάσταση όπου κάθε μέρα βγαίνει και ένας και στηρίζει τον ένα και τον άλλο είναι τουλάχιστο τραγελαφική!
Αν κάναμε τέτοιο αγώνα και για τις εθνικές εκλογές νομίζω ότι τουλάχιστο δε θα χάναμε με 11%!
Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας έτσι ώστε να ασχοληθούν με το κόμμα και νέοι, σοβαροί άνθρωποι που γνώμονα έχουν όχι μόνο το προσωπικό τους συμφέρον αλλά και το γενικό καλό! Πρέπει επιτέλους να πάψουν όλοι να κοιτούν την πάρτη τους! Νομίζω ότι χρειάζεται πολιτικό θράσος, με την καλή έννοια, το οποίο 5,5 χρόνια ήταν ανύπαρκτο!
Τέλος όσο αφορά τις εκλογές την Κυριακή και μόνο το γεγονός ότι ο πολύς κόσμος δε θέλει κανένα από τους 3 και αμφιταλαντεύεται δείχνει από μόνο του πόσο δύσκολα ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ-όποιος και να είναι-θα συσπειρώσει τον ελληνικό λαό γύρω από την παράταξη!
Όσο για τον απερχόμενο πρόεδρο, αν δε δώσει μία εξήγηση για την παράδοση εξουσίας, έστω και μετά από 10-15 χρόνια, θα είναι αξιοθρήνητος και ακόμη πιο κακόμοιροι όλοι εμείς που τον στηρίξαμε, πιστέψαμε στα λόγια του και δακρύσαμε για αυτόν και την παράταξη!