Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

.. δυο γάιδαροι εμάλωναν σε ξένο αχυρώνα …

Να λοιπόν, η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι οργανωμένο πολιτικό κόμμα, αλλά ένα αλλοπρόσαλλο συνονθύλευμα πολιτικών γραφείων, προσωπικών τακτικών. Μία άναρχη μηχανή, χωρίς μνήμη και συντονισμό, χωρίς δομή και σχέδια, όπου κάθε γρανάζι κινείται με ότι ταχύτητα αποφασίζει αυτό.

Ο ένας έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 93. Ο άλλος στέρησε ουσιαστικά την κυβέρνηση από την Νέα Δημοκρατία το 2000. Η μεγαλομανία και των δύο τους οδήγησε στην ίδρυση κομμάτων που ζήσανε για ένα απόγευμα σε όρους πολιτικού χρόνου. Και τώρα -μετά την απόφαση του επαγγελματία διπλωμάτη- και οι δύο μαζί προσπαθούν να πείσουν πως μπορούν να ηγηθούν και να οργανώσουν. Είναι όμως και συζήτησης άξιον και τεκμήριο της σύγχυσης, πως αντί η βάση να τους περιβάλλει με περιφρόνηση και χλευασμό, τους στηρίζει και τους επικροτεί.

Ίσως η λύση για την Νέα Δημοκρατία να μην είναι η Μπακογιάννη. Είναι όμως σαφέστατα η πιο έντιμη και η μόνη απαλλαγμένη από ευθείες επιθέσεις προς το κόμμα. Και είναι ατόπημα, στο όνομα ενός «αντι-μητσοτακισμού» που ακόμα και στους ανθρώπους τις γενιάς μας μοιάζει ως αρχαία ιστορία, η βάση να παρασύρεται σε ένα δρόμο επιβράβευσης των προσωπικών τακτικών, της ανακολουθίας λόγων και πράξεων, της ισοπέδωσης αρχών και αξιών για λίγα ψίχουλα εξουσίας.

Η βάση θα αποφανθεί. Και η απόφαση της θα είναι νόμος, γιατί αυτό προστάζει η λειτουργία ενός δημοκρατικού κόμματος. Αναρωτιέμαι όμως σε αυτό το κόμμα … ποιοί θα μείνουν;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...ποια Μπακογιαννη,εκεινη που αποδεχθεικε το σχέδιο Αναν για την Κυπρο ή ΕΚΕΙΝΗ που με Σουφλιά μας οδήγησαν σε πρόωρες εκλογές;για μενα η ακαταλληλότητα και των τριων(συμφωνώ για τους άλλους δύο)ειναι δεδομένη.

Τουλκίδης Δήμος είπε...

Συμφωνούμε. Δε μοιάζει να υπαρχει λύση δυνατη αυτη τηνεποχή. στο περιπου θα ψηφίσουμε. Να σημειώσω μόνο πως σε εκλογές μας πηγε ο Καραμανλής. κανένας αλλος. Ας ελεγε ΟΧΙ. Και σου μιλάει ενας φανατικός Καραμανλίκός. Ο αρχηγός, μας απογοητευσε. δε μας φταίει κανένας αλλος.

Panagiotis Dedes είπε...

...εχω την αισθηση οτι απο τοτε που προσπαθησαμε να αποποιηθουμε την "δεξιά" μας ταυτότητα(την καπιταλιστική και οχι την συντηρητικη,που ευκολα καποιοι "σοσιαλιστες" θα σχολίαζαν)χασαμε την μπαλα,περιμενοντας μπροστά στο το τέρμα...εχω πιστη στη δυναμική επιφανων στελεχων και ελπιζω...