Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η ΚΑΘΑΡΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

(Ανακοίνωση του Βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου για τον αγώνα διαδοχής στη ΝΔ )

Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών όπου ο αγώνας για την διαδοχή ηγεσίας στη Ν.Δ. έχει εξελιχθεί σε μια φορτισμένη , υψηλών τόνων αντιπαράθεση στη τελική ευθεία της εκλογής του αρχηγού.

Στέκομαι έντονα προβληματισμένος απέναντι στη στάση πολλών προβεβλημένων στελεχών , όχι γιατί έχουν επιλέξει να στηρίξουν κάποιον υποψήφιο αρχηγό, αλλά γιατί με τις πολλές και δημόσιες μεταξύ τους αντιπαραθέσεις έχει δημιουργηθεί κλίμα έντασης και φανατισμού στη βάση της παράταξης.

Εκτιμώ ότι αυτή η στάση ΔΕΝ προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στην παράταξη, στον κόσμο της Ν.Δ. αλλά και στους υποψήφιους αρχηγούς.Πιστεύω ότι ξεκινάμε από λάθος αφετηρία.

Όταν μετά από μακροσκελείς διαβουλεύσεις έχουμε αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ να πάμε στη διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση, είναι λογικά αντιφατικό να επιχειρούμε να χειραγωγήσουμε αυτήν ακριβώς τη βάση μας επιβάλλοντας τη βούληση μας.

Αυτή την ώρα, είναι χρέος μας να αφήσουμε τον κόσμο μας να εκφρασθεί ελεύθερα. Χωρίς γραμμές. Χωρίς εντολές. Χωρίς προκαταλήψεις. Χωρίς καθοδήγηση. Όλοι μας έχουμε λίγο πολύ διαμορφωμένη άποψη για τα πρόσωπα και τα πράγματα. Το ίδιο ισχύει και για μένα προσωπικά. Τώρα όμως περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε ν' ακούσουμε τη βάση μας, αφήνοντας τη να επιλέξει αρχηγό ανεπηρέαστη από άνωθεν εντολές.

ΝA ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, και όχι να επιχειρήσουμε να χειραγωγήσουμε την επιλογή του.

Να συζητήσουμε μαζί του προβάλλοντας θετικά, και όχι αρνητικά, σημεία.

Να οικοδομήσουμε τις προϋποθέσεις, και όχι να κατεδαφίσουμε τις προσωπικότητες.

Να απελευθερώσουμε την διαδικασία επιλογής, και όχι να την εγκλωβίσουμε σε διχαστικά διλήμματα που θα βρούμε αύριο μπροστά μας.Αυτή είναι και η προσωπική μου θέση. Και είναι θέση ευθύνης απέναντι στον κόσμο της Ν.Δ. που πίστεψε, αγωνίσθηκε, προσδοκά και ελπίζει σε μια νέα αρχή.

Μια νέα αρχή με νέο αρχηγό. Γύρω από το πρόσωπο και τις θέσεις του οποίου θα στοιχηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την επόμενη μέρα της εκλογής, για να οδηγήσουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι την παράταξη των μεγάλων ιστορικών επιλογών της πατρίδας σε νέους νικηφόρους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: