Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Νόμοι της Κρήτης - Crete's Rules

Αυτές τις μέρες, μονοπωλεί σχεδόν το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών σταθμών η κατάσταση που επικρατεί σε κάποια χωριά της Κρήτης.
Αφορμή στάθηκε το τραγικότατο περιστατικό, όπου αστυνομικοί οπλισμένοι και επιβαίνοντες σε jeep, επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στο χωριό Ζωνιανά Ρεθύμνου. Έπεσαν σε καλά οργανωμένη ενέδρα από πολυάριθμη ομάδα οπλισμένων, που τους "γάζωσε" χωρίς κανένα δισταγμό.
Κακοποιά στοιχεία αναπτύσσονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όχι βέβαια σε τέτοια διάσταση, όμως δεν είναι τελικά αυτό μόνο το πρόβλημα.
Η αστυνομία, ίσως και από αλληλεγγύη στο μέλος της που χαροπαλεύει, για να αποκαταστήσει το τρωθέν γόητρο της, οργανώνει νέα επιχείρηση στην περιοχή.
Αυτή τη φορά, προαναγγέλει τις προθέσεις της και εφορμά με συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων.
Και άκουσον άκουσον, παρ΄όλο που έδωσε πολύτιμο χρόνο σε όλους τους ενδιαφερόμενους να εξαφανίσουν ίχνη, αλλά και να εξαφανιστούν και οι ίδιοι, έχουν βρεί μέχρι τώρα που γράφω το παρόν τα εξής :
  • Δεκάδες σακκιά με χασίς (αποξηραμένο και μη)
  • Ξιφολόγχες, όπλα και σφαίρες
  • Μονάδα αποξήρανσης και επεξεργασίας χασίς, εντός κοινοτικού κτιρίου !
  • Πολλά κλεμένα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, καμένα για καταστροφή στοιχείων
  • Ενδείξεις για συμμετοχή στις ληστείες των ΑΤΜ
  • Το εξωφρενικό ποσό των 250.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα σε σπίτι δημοσίου υπαλλήλου
Έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία ότι αναπτύσσεται παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή?

Και τώρα ερχόμαστε στον παραλογισμό...
Σήμερα λέει, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Ζωνιανών, αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή !!!!
Τι λέτε ρε παιδιά, μιλάτε και πράττετε σοβαρά ???
Επιλέγετε να στερήσετε στα παιδιά σας το δικαίωμα στη μόρφωση και την παιδεία, επειδή ενοχλούνται κάποιοι που συνήθισαν να βγάζουν λεφτά άνετα και παράνομα ?
Το ιδιότυπο αυτό καθεστώς, φαίνεται πως υφίσταται αρκετά χρόνια. Αφού δεν έχετε κάνει κάτι εσείς, οι κάτοικοι της περιοχής, για να τους απομονώσετε, γιατί σας κακοφαίνεται και αντιδράτε στην επέμβαση της αστυνομίας ?
Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται.
Αν και θεωρητικά αυτονόητο, επισημαίνω ότι είμαστε όλοι πολίτες του ευνομούμενου κράτους που λέγεται Ελλάδα και έχουμε ως τέτοιοι, δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ας σκεφτεί λοιπόν ο καθένας, απλά, καθαρά και λογικά και ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Οφείλω παράλληλα να επισημάνω ένα ακόμα αυτονόητο : ότι φυσικά και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των Κρητικών τέτοιες συμπεριφορές και δραστηριότητες.
Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Κρήτη, για το γάμο του φίλου Samarita, είχα την ευκαιρία να απολαύσω την Κρητική φιλοξενία και να γνωρίσω εξαιρετικούς ανθρώπους.
Ας μου επιτραπεί δε, να κάνω μια διάκριση και να στείλω θερμούς χαιρετισμούς στο Σπήλι και τους κατοίκους του και ιδιαίτερα στην αγαπητή Κυρία που μας σέρβιρε ρακί και μεζεδάκια, στο κατάστημα του γιου της, εκεί δίπλα στα νερά, στον μεγάλο πλάτανο !
Σ' ευχαριστούμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: