Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Νυφικό - Συμβουλές...

Μιας και πρόσφατα πέρασα την ...εμπειρία ενός γάμου, θα ήθελα να ξεκινήσω ένα post στο οποίο να μπορούμε να καταγράψουμε κάποιες συμβουλές για αυτό το θέμα.

Κι όταν λέω συμβουλές, δε μιλάω για συμβουλές επιλογής συντρόφου (αυτόν έτσι κι αλλιώς για να ψάχνεστε να παντρευτείτε τον έχετε ήδη βρει...), αλλά για συμβουλές σε πρακτικά ζητήματα ετοιμασίας του ...όλου show!

Ξεκινάω λοιπόν εγώ (με την ελπίδα να ακολουθήσουν κι άλλοι) και δίνω την πρώτη συμβουλή. Αυτή η πρώτη συμβουλή αφορά κυρίως τις νύφες, αλλά η "μπάλα" παίρνει και τους γαμπρούς προφανώς:

Αν επιλέξετε μακρύ νυφικό (μακρύ=ακουμπάει στο έδαφος), να είστε προετοιμασμένοι είτε να το αγοράσετε ή να μαλώσετε με το μαγαζί που σας το ενοικίασε!

Για του λόγου το αληθές αναφέρω πιο αναλυτικά τη δικιά μας εμπειρία: Ο δικός μας γάμος έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης. Η γυναίκα μου επέλεξε ένα νυφικό το οποίο δεν είχε τίποτε τεράστιες ουρές. Απλά ήταν μακρύ και για να μη σέρνεται στο πάτωμα, πιανόταν με 2 κλιπάκια. Το νυφικό αυτό το νοικιάσαμε από το κατάστημα Evelin , ένα από τα πιο γνωστά "νυφό"-καταστήματα στο Ηράκλειο.

Γίνεται λοιπόν ο γάμος. Το νυφικό μια χαρά, μέχρι που πάμε στο μαγαζί που έγινε το τραπέζι και πρέπει να χορέψουμε. Εκεί άρχισε η δυσκολία. Από τη μια να προσπαθείς να χορέψεις και από την άλλη να προσπαθείς να μη πατήσεις το νυφικό. Όλο το βράδυ αυτό το άγχος...

Το νυφικό βεβαίως δεν ήταν από κανένα άθραυστο υλικό. Η φούστα του στο σημείο που πλησίαζε το έδαφος (όντας γαμπρός ομολογώ ότι δεν ξέρω την τεχνική ορολογία περί φουστών) ήταν από τούλι. Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πατηθεί και να μη σκιστεί...

Για να μη μακρηγορώ, το νυφικό κάτω χαμηλά πατήθηκε και σκίστηκε σε κάποια σημεία. Άλλωστε δεν υπήρχε περίπτωση να μη συμβεί αυτό, εκτός κι αν κλειδώναμε τη νύφη σε μία γυάλα για να μη τη πλησιάζει κανείς σε απόσταση μικρότερη του μέτρου.

Πάμε λοιπόν την επόμενη μέρα του γάμου να γυρίσουμε το νυφικό στο κατάστημα Evelin, στην Έβανς. Εκεί γίνεται ένας πολύ ωραίος καυγάς κατά τον οποίο αρνούνται να παραλάβουν το νυφικό στην κατάσταση αυτή (λες και υπήρχε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να ερχόταν πίσω άθικτο!) και μας δίνουν 2 επιλογές: Είτε να πληρώσουμε 350€ (και ουσιαστικά να το αγοράσουμε) ή να μας κυνηγήσουν δικαστικά για διαφυγόντα κέρδη (επειδή δε θα μπορούσαν κατά τα λεγόμενα τους να το ενοικιάσουν ξανά)!

Αυτή λοιπόν είναι η παγίδα: Αντί να σου ζητήσουν το ποσό αγοράς ευθύς εξαρχής, στο ενοικιάζουν και καλά. Όταν όμως πας να το επιστρέψεις μαθαίνεις ότι έχεις να πληρώσεις και κερατιάτικα. Εκμεταλλεύονται το ότι εσύ θέλεις να ξεμπερδεύεις και πάνε να βγάλουν το έξτρα χαρτζιλικάκι για το οποίο μάλιστα σε απειλούν με δικαστήρια...

Συμπέρασμα λοιπόν: Ή πάτε σε λύση νυφικό-μίνι ή το αγοράζετε και στη τελετή δεν έχετε το άγχος της επιστροφής.

3 σχόλια:

Al-X είπε...

Vasika nomizw prepei na anhsyxeis perissotero mhn se faei kamia sfaira ... para gia ta 350E toy nyfikoy ... :)
To'xete kanei american bar ekei pera ... !!!

Samarita είπε...

To american το ξέρετε καλύτερα εσείς κύριε μου, τόσα χρόνια εκεί στα ξένα.

Α και κάτι άσχετο: Εδώ ήσουν επικίνδυνος με μία μπάλα μπάσκετ, τώρα μου πετάς και αεροπλάνα???

Δίδυμοι πύργοι τρέμετε...

Al-X είπε...

Mpa ... toys didymoys toys efage allos!
Lew na r8w kamia volta pros Hrakleio pleyra ... :)
Gia pes, poia einai h diey8ynsh toy pyrgoy soy? ... :P