Τρίτη 18 Ιουλίου 2006

Ηλεκτρονικό εμφύτευμα



Ένα εμφυτεύσιμο μικροτσίπ που αποθηκεύει ιατρικά στοιχεία θα δοκιμαστεί σε πελάτες αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, προκειμένου να μη χάνεται χρόνος μετά τη διακομιδή του ασθενούς και να μειωθούν τα ιατρικά λάθη.
Η εταιρεία horizon Blue Cross, με έδρα το Νιου Τζέρσι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συνεργάζεται με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Χάκενσακ ώστε το τσιπ θα εμφυτευθεί σε 280 ασθενείς που νοσηλεύονται συχνά εκεί. Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό και δεν χρεώνεται στους ασθενείς.
Η συσκευή έχει μέγεθος κόκκου ρυζιού, εμφυτεύεται υποδερμικά πάνω από τον ώμο και περιέχει έναν κωδικό μέσω του οποίου το νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να ανακτήσει το ιατρικό ιστορικό του φορέα σε περίπτωση που ο ασθενής έχει χάσει τις αισθήσεις του.
Η Horizon ελπίζει ότι το τσιπ θα μειώσει τις λανθασμένες διαγνώσεις, τη χορήγηση ακατάλληλων φαρμάκων και την επανάληψη ακριβών διαγνωστικών εξετάσεων.
Το πιλοτικό πρόγραμμα απευθύνεται προς το παρόν μόνο σε ασφαλισμένους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και είναι πιθανότερο να διακομιστούν αναίσθητοι, δήλωσε εκπρόσωπος της Horizon. Τα άτομα με διαβήτη, για παράδειγμα, μπορεί να χάσουν τις αισθήσεις τους ή να βρεθούν σε σύγχυση από υπερβολική δόση ινσουλίνης.
Το τσιπ κατασκευάζεται από την VeriChip Corp. και τα στοιχεία που περιέχει διαβάζονται από ειδικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο. Αν το πιλοτικό πρόγραμμα αποδειχθεί επιτυχές, θα επεκταθεί και σε άλλους ασθενείς σε διάστημα περίπου δύο ετών.
Πηγή : news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

5 σχόλια:

Lampas είπε...

Αυτά είναι μηχανήματα του διαβόλου, και το μόνο που κάνουν είναι να μας παρακολουθούν!
Τέλος στην προσωπική μας ζωή και την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων!
Θα μαθαίνουν τα πάντα, ακόμη και πότε πάμε για χ...μο!
Δεν συμφωνείτε? Ε, παιδιά της τεχνολογίας? Ε?
;)

Samarita είπε...

Από τη στιγμή που οι ίδιοι το αποδέχτηκαν κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι η φανερή παρακολούθηση, αλλά η κρυφή...

Apostolos Pavlidis είπε...

H εξέλιξη της τεχνολογίας προκαλεί βέβαια θετική εντύπωση, αλλά αφήνει και περιθώριο για ανησυχία για το πού μπορεί να οδηγήσει η ανεξέλεγκτη χρήση της.
Δεν αποκλείεται αν γίνει μετά από καιρό αποδεκτό και συνηθισμένη διαδικασία από τους περισσότερους, να το δούμε να επεκτείνεται και σε άλλες πληροφορίες και εφαρμογές.

Lampas είπε...

Καλά εγώ δνε περίμενα να απαντήσετε σοβαρά στις μ.....ες που έγραψα!
Ομολογώ ότι με εκλπήξατε!

Apostolos Pavlidis είπε...

Ωχοχούιιιιι !!
Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε ξεφύγει τελείως...