Παρασκευή 14 Ιουλίου 2006

Έρχονται ανακατατάξεις στον Τύπο


Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον κύριο και την κυρία Αγγελοπούλου να αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο της ενημέρωσης.
Είναι τέτοιο το μέγεθος της οικονομικής και όχι μόνο δύναμης του ζεύγους, που είναι σχεδόν δεδομένο πως δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την υπόλοιπη αγορά.
Ο χρόνος θα δείξει...

Ακολουθεί σχετική δημοσίευση στο in.gr

Το ζεύγος Αγγελοπούλου αναλαμβάνει την έκδοση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, καθώς όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη ο επιχειρηματίας Θ.Αγγελόπουλος και η σύζυγός του Γιάννα Αγγελοπούλου απέκτησαν την πλειοψηφία των μετοχών του Ιδρύματος Τύπου ΑΕ που την εξέδιδε ώς σήμερα.
Τα οριστικά συμβόλαια υπεγράφησαν την Πέμπτη και λίγη ώρα αργότερα το ζεύγος Αγγελοπούλου ανακοίνωσε ότι «αναλαμβάνει τις ευθύνες του 'Ελεύθερου Τύπου' με συναίσθηση ευθύνης και συνείδηση του ρόλου του χώρου όπου εισέρχονται».
Πρόθεσή τους είναι «η συμβολή στον ανοιχτό δημόσιο διάλογο, με τον σεβασμό και τη στήριξη της δουλειάς των δημοσιογράφων και όλων εκείνων που μοχθούν για τον Ελεύθερο Τύπο».
Η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος θα εκδίδεται στο εξής από την εταιρεία Τύπος Συμμετοχών ΑΕ, της οποίας πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γ. Δαλακούρας και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο ώς σήμερα διευθυντής του Τύπου της Κυριακής κ. Ν.Σίμος. Στην εταιρεία μετέχει επίσης και ο κ. Μαρινάκης, αλλά βασικοί μέτοχοι θα είναι οι κ. Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δεν σχολίασε την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εφημερίδας και αρκέστηκε να σημειώσει ότι «πρόκειται για μια καθαρά επιχειρηματική δραστηριότητα και αυτού του είδους οι δραστηριότητες στη χώρα μας είναι ελεύθερες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: