Παρασκευή 14 Ιουλίου 2006

Φεστιβάλ ΚΝΕ 2006

13 - 14 - 15 - 16
Σεπτέμβρη
Πανεπιστημιούπολη
Ιλίσια
Ανυπότακτη επιλογή
Με το ΚΚΕ για την ανατροπή
«Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» αποτελεί μοναδικό πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός στη νεολαία και καταφέρνει να κερδίζει το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων νέων με τις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες του σε όλη τη χώρα, με τη διοργάνωση αντιιμπεριαλιστικών διημέρων. Χρειάζεται να περάσει το Φεστιβάλ σε μια ανώτερη ποιότητα πολιτικής επικοινωνίας με τη νεολαία, μέσα από μορφές και πολιτιστική δραστηριότητα που πιο εύστοχα θα δένεται με το πολιτικό του περιεχόμενο. Εντάσσοντας δραστηριότητες πάνω σε όλες τις μορφές τέχνης, ακουμπώντας σε γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες και στην ερασιτεχνική δημιουργία που εκφράζεται μέσα στη νεολαία.»Από την Απόφαση του 9ου Συνεδρίου τηςΚΝΕ, 12-14 Μάη 2006
32 και συνεχίζουμε…
Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» αποτελεί –εδώ και 32 χρόνια- ένα μοναδικό πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός, ένα σταθμό για τη νεολαία. «Αγκαλιάζει» εκατοντάδες συνοικίες, εργασιακούς χώρους, σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.Αποτελεί μια ευκαιρία για δεκάδες χιλιάδες νέους να συναντήσουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να γνωρίσουν πως εκεί, στην πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, για το Σοσιαλισμό, βρίσκεται η διέξοδος, η προοπτική. Αλλά και μια ευκαιρία να γνωρίσουν πως ο πολιτισμός, η ερασιτεχνική δημιουργία, η μόρφωση, είναι το «οξυγόνο» σ΄ αυτόν τον αγώνα που δίνουμε.Το Φεστιβάλ τόσα χρόνια συγκινεί και εμπνέει γιατί τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, οι νέοι που το επισκέπτονται, βρίσκουν κάτι από όλα αυτά που τους στερεί το σύστημα στην καθημερινότητά τους: τη συλλογικότητα, την πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα, την πραγματική ψυχαγωγία, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς. Σε τελική ανάλυση, συναρπάζει γιατί δείχνει πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.
Φέτος να γίνουμε ακόμα καλύτεροι
Πέρυσι κάναμε μια προσπάθεια να κάνουμε στροφή στη δουλιά μας, να συνδέσουμε ακόμα καλύτερα τη μορφή με το πολιτικό περιεχόμενο. Να βελτιώσουμε δοκιμασμένες μορφές, να βάλουμε στο Φεστιβάλ και άλλες, νέες, που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μπορούν να αναδείξουν καλύτερα το περιεχόμενο της φεστιβαλικής δραστηριότητας, να προβληματίσουν, να διαπαιδαγωγήσουν. Αυτή η πρώτη προσπάθεια ήταν πετυχημένη, έκανε περισσότερους νέους να συμβάλουν, να προ βληματιστούν.Αυτήν τη θετική πείρα, θέλουμε τώρα να πάμε ακόμα παραπέρα, να κάνουμε το Φεστιβάλ μας ακόμα καλύτερο, ένα πραγματικό «όπλο» στον αγώνα μας για να αλλάζουν οι συσχετισμοί παντού.
Η μάχη έχει ήδη αρχίσει…
Η μάχη του Φεστιβάλ, είναι κάθε χρόνο η συνέχεια, η προέκταση της δράσης και της παρέμβασης της ΚΝΕ στους χώρους δουλιάς, στα σχο λεία και τις σχολές, στους χώρους κατάρτισης, στις συνοικίες και τα χωριά.Το φετινό Φεστιβάλ πραγματοποιείται εν μέσω μιας σημαντικής πολιτικής μάχης, αυτής των τοπικών εκλογών. Εκ των πραγμάτων, μπορεί να αποτελέσει βήμα για να προβληθεί η θέση του ΚΚΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να απαντηθεί η επιχείρηση «λάσπης» ενάντια στα ψηφοδέλτια που στηρίζουν το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, να δυναμώσει η πάλη ώστε και σε τοπικό επίπεδο να αλλάζουν οι συσχετισμοί υπέρ του λαού και της νεολαίας. Ηδη μια σειρά από οργανώσεις έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τη φεστιβαλική τους δραστηριότητα. Η «αυλαία» ανοίγει με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις των Οργανώσεων Σπουδάζουσας Αθήνας και ΤΕΙ Λεκανοπεδίου Αθήνας αλλά και το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ των μαθητικών οργανώσεων της Αθήνας, ενώ και οι εργατικοί τομείς σχεδιάζουν το πώς η φεστιβαλική δραστηριότητα θα φτάσει σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς.

1 σχόλιο:

Apostolos Pavlidis είπε...

gx gx, 1, 2, test... ok.
pame eseis edo mprosta : "empros lae mi skiveis to kefali..." opa opa, den einai foni ayti !
pame pali kai esei ekei piso : "empros lae mi skiveis to kefali..." aaaaaaaaaaa moy fainetai oti meta apo 32 xronia ta idia kai ta idia, exete xasei ti foni sas, exete varethei !
PAME OLOI MAZI : "empros lae min skiveis to kefali..."

geia soy re KNE me ta oraia soy :)