Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Επιλογή Στάσης

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε πως τα επερχόμενα δημοσιονομικά μέτρα θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε ύφεση, αλλά προέταξε ως σοβαρότερο τον κίνδυνο αδυναμίας δανεισμού της χώρας.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τόνισε πως 
είμαστε σε κατάσταση πολέμου για να σώσουμε τη χώρα και ζήτησε από όλους να δώσουν τη μάχη για την Ελλάδα όπως θα το έκαναν για το σπίτι τους.

Είμαστε σε μια εποχή με συνεχώς αυξανόμενη κοινωνική ένταση, με πάλη ανάμεσα στην κυβέρνηση, τα οργανωμένα συμφέροντα, τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Ο καθένας από μας, ας σκεφτεί και ας επιλέξει υπεύθυνα τη στάση που θα κρατήσει. 



Επιλογή στάσης νο1: Μένει να παρακολουθεί τις εξελίξεις από τον καναπέ του, περιμένοντας από τους άλλους να ασχοληθούν, σχολιάζοντας παράλληλα επικριτικά οτιδήποτε δεν τον βρίσκει σύμφωνο. 


Επιλογή στάσης νο2: Συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα, διαμορφώνει άποψη, συζητά με άλλους. Συνθέτουν όλοι μαζί θέσεις, οργανώνονται, διεκδικούν.

Όσοι από εσάς, επιλέξτε τη στάση νο1, ειλικρινά και ρεαλιστικά, δεν έχετε να ζητήσετε, ούτε να προσφέρετε, υιοθετώντας τέτοια παθητική συμπεριφορά.

Με τους υπόλοιπους που θα επιλέξουν τη στάση νο2, έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά.

Οι συμμετοχικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει.

Ελπίζω στις συναντήσεις μας, να είμαστε ολοένα και περισσότεροι αυτοί που επιλέγουν τη στάση νο2.

Απόστολος Παυλίδης

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Απλά όσοι επιλέξουμε τη στάση νο2 δεν πρόκειται να πάρουμε τίποτα.

Δαλκίτσης Γιάννης είπε...

η δευτερη σταση πρεπει να γινει για ολους τροπους ζωης η κριτικη απο τον καναπε εξυπηρετει συμφεροντα αλλων και οχι τα δικα μας και χαριζει τον τροπο ζωης που οι αλλοι θελουν.αποφασεις για εμας χωρις εμας