Τρίτη 13 Ιουνίου 2006

Δικαίωση Μητσοτάκη για τη Μάγιο

Αποζημίωση 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση επιδίκασε με απόφασή του το Εφετείο στον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στην αντιδικία του με τον πρώην γραμματέα και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, που αφορούσε την υπόθεση της Μάγιο.
Ο κ. Λαλιώτης είχε καταφερθεί τότε κατά του κ. Μητσοτάκη αναφέροντας ότι δωροδοκήθηκε μέσω τραπεζικού λογαριασμού της λιβεριανής εταιρείας Μάγιο, προκειμένου να λειτουργήσει υπέρ της επιλογής της γερμανικής εταιρείας Χοχτιφ για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η απόφαση του εφετείου δείχνει ότι «τελεσιδίκως οι κατηγορίες ήταν ψευδείς και ο κ. Λαλιώτης τελούσε εν γνώση ότι ήταν αναληθή τα όσα ισχυριζόταν», προσθέτοντας ότι η αποζημίωση που του επιδικάστηκε θα διατεθεί για κοινωφελείς σκοπούς.
Με την ίδια απόφαση το Εφετείο Αθηνών δέχθηκε ότι σε δύο περιπτώσεις οι εκφράσεις, που χρησιμοποιήθηκαν από τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, προκειμένου να απαντήσει στις συκοφαντικές επιθέσεις του Κωνσταντίνου Λαλιώτη, υπερέβησαν το αναγκαίο μέτρο προστασίας του, και τον έκρινε ένοχο απλής εξίβρυσης, επιδικάζοντας στον κ. Λαλιώτη 22.000 ευρώ.

4 σχόλια:

Apostolos Pavlidis είπε...

Τον κατηγόρησε πριν τις εκλογές του 1993 ότι "τα πήρε"...
Πολλά χρόνια πια μετά, η λάσπη επέστρεψε σε αυτόν που την πέταξε.
Έτσι είναι κ. Λαλιώτη...

Apostolos Pavlidis είπε...

Δεν πάει καλά ή είναι τόσο εγωιστής και μισαλλόδοξος ?

Σε γραπτή δήλωσή του ο Κώστας Λαλιώτης δηλώνει δικαιωμένος (!!!???) γιατί όπως λέει, αποδείχτηκε ότι υπήρχε Λιβεριανή off shore Εταιρεία, που διακινούσε εκατομμύρια δολάρια προς τα ταμεία της Ν.Δ.
Σύμφωνα με τον Κ. Λαλιώτη «ανεξάρτητα από την απόφαση της Δικαιοσύνης, νοιώθω απολύτως πολιτικά και ηθικά δικαιωμένος γιατί μετά τον επίμονο και διαχρονικό αγώνα μου για την διαφάνεια, η τότε ηγεσία της Ν.Δ. αναγκάστηκε, επιτέλους, να ομολογήσει την ύπαρξη της «ΜΑΥΟ» και τη χρηματοδότηση της ΝΔ από αυτήν».

Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του Θ. Ρουσόπουλου: Όπως απεδείχθη, επρόκειτο για «δήθεν αλήθεια», για καταγγελίες κατασκευασμένες. Εν τέλει δικαιώνεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία με αυτή την απόφαση.



Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσερχόμενος το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του απάντησε στον Κώστα Λαλιώτη ο οποίος την Τρίτη δήλωσε δικαιωμένος για την υπόθεση της ΜΑΓΙΟ, μετά την απόφαση του Εφετείου που του επέβαλε να πληρώσει το ποσό των 100.000 ευρώ στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ για συκοφαντική δυσφήμιση και 22 χιλιάδες ευρώ στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για απλή εξύβριση.
Όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης «δεν γνωρίζω άλλη περίπτωση έλληνα πολιτικού που να έχει καταδικαστεί αμετακλήτως για συκοφαντική δυσφήμιση πολιτικού του αντιπάλου. Παρά ταύτα ο κ. Λαλιώτης δηλώνει δικαιωμένος. Δικαίωμά του. Με τον Λαλιώτη δεν είναι δυνατόν να γίνει πολιτικός διάλογος».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι την αποζημίωση που του επιδικάστηκε θα τη διαθέσει για κοινωφελείς σκοπούς, ενώ ο Κώστας Λαλιώτης άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα καταβάλει την αποζημίωση και προκάλεσε εμμέσως τον πρώην πρωθυπουργό να προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων στα Δολιανά.

Αμφισβητεί και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ή θεωρεί ότι είναι υπεράνω νόμων ο άνθρωπος ??????

Samarita είπε...

Πολιτικός είναι ρε Τόλη τι περίμενες?
Και μάλιστα από τους πιο "έμπειρους" στο χώρο...

Apostolos Pavlidis είπε...

Καλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα έπρεπε να με εκπλήξει η αντίδραση του, αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό, μένει μακριά από τριβές και πολιτικό προσκήνιο, έλεγα μήπως και άλλαζε τίποτα...