Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2006

Γνωστοί Άγνωστοι

Θέμα επικαιρότητας η δολοφονική επίθεση εναντίον του Προέδρου της ΓΣΕΕ.

Απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Σε πολλούς από εμάς, τα περιστατικά αυτά με τους γνωστούς «αγνώστους», δεν προκαλούν έκπληξη και απορία.

Τα έχουμε δει να συμβαίνουν μπροστά μας χρόνια τώρα, μέσα στα πανεπιστήμια, στους δρόμους, στις πορείες.

Θύτες, οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Όταν ζητούσαμε και ζητάμε, να τους μπουζουριάσουν επιτέλους, έβγαιναν και βγαίνουν διάφοροι αυτοπροσδιοριζόμενοι «προοδευτικοί» και αντιδρούν, μιλώντας για καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, για φίμωση, για φασισμό, για το κεφάλαιο που επιτίθεται, για για για…

Κάνουν όμως ένα δραματικό λάθος.

Αυτή η μάζα ανθρώπων που στόχο έχουν την κατάλυση του κράτους και την ανάδειξη μιας άναρχης πολιτείας (που θα αυτοδιοικείται ?), δεν ελέγχεται.

Παράλληλα, είναι λυπηρό και απογοητευτικό το θέαμα, να βλέπεις ανθρώπους να μεταμορφώνονται από πρόθυμους υποστηρικτές αυτής της ομάδας, σε οργισμένους και επίδοξους τιμωρούς της, όταν τα «σκάγια» πάρουν κάποιους από αυτούς.

Όταν αφήνεις ανενόχλητο το άναρχο τέρας να αναπτύσσεται και σφυρίζεις αδιάφορα, επειδή απλά συμβαίνει να χτυπά αποδεκτούς στόχους, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να στραφεί κάποια στιγμή και εναντίον σου.

Γιατί είναι αυτό που λέει και το όνομα του. Άναρχο.

Υ.Γ. Δεν υπονοώ κάτι για τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ . Απλά παίρνω αφορμή από το περιστατικό και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει.

2 σχόλια:

Τουλκίδης Δήμος είπε...

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια ξυλοδαρμού σε κάθε περίπτωση είναι καταδικαστέα. Βέβαια είναι πολύ αυτοί που κρυφά χαμογέλασαν με το περιστατικό. Το ξύλο το είχε ρεζερβέ από καιρό ο "κύριος"
Πολυζωγόπουλος και πολύ όμοιοί του.

Από εκεί και πέρα.
Όσο καταδικαστέο είναι το περιστατικό αυτό άλλο τόσο καταδικαστέα είναι άλλα τόσα, και αλλά τόσα, και άλλα τόσα που έχουν γίνει σε καιρούς προοδευτικούς, και για τα οποία όλοι αυτοί οι πολυζωγόπουλοι αυτοσχεδίαζαν από τηλεοπτικά παράθυρα με προοδευτικά σλόγκαν και αριστερίζουσες πινελιές. Σκίασαν την εικόνα και τον ρόλο της αστυνομίας με χουντικά και φασιστικά υπονοούμενα.
Την αποδυνάμωσαν στο όνομα της δημοκρατίας. Ενδυνάμωσαν του ανεξέλεγκτους στο όνομα της ελέυθερίας. Οι "προοδευτικοί"!!!

Τότε όλα είχαν τον μανδύα της "οξύθυμης νεολαίας" της "φυσιολογική αντίδρασης των νέων στο κατεστιμενο και στον συντηρητισμό" και άλλα τέτοια ... σοσιαλιστικά.

Όσοι έχουν έστω και στοιχειωδώς ασχοληθεί με φοιτητικό συνδικαλισμό τα ξέρουν αυτά τα "παιδιά".
Είναι τα ίδια που καίνε το εθνικό σύμβολο μέσα στους χώρους του πολυτεχνείο γιατί εκεί μέσα μόνο, προστατευμένοι από αστείους νόμους ασύλου που ο προοδευτισμός συντηρούσε, μπορούν να κάνουν τον τσαμπουκά τους.
Είναι τα ίδια που έχουν δικαίωμα να σπάνε την βιτρίνα του μαγαζιού μου, αλλά εγώ δεν έχω το δικαίωμα να τους πλακώσω στο ξύλο και η αστυνομία δεν μπορεί να τους βάλει και να τους ξεχάσει σε ένα κλουβί, γιατί αυτό θα ήταν κατά της δημοκρατίας. Ενώ οι πράξεις τους αυτές είναι υπέρ.
Είναι αυτά που πετάνε αυγά στην ΟΝΝΕΔ -και μόνο (τυχαίο?)-επειδή πηγαίνει να καταθέσει στεφάνι στο πολυτεχνείο, λες και είναι δικό τους κεκτημένο.
Είναι αυτοί που όπως ΔΕΝ είπε ο Βολτέρος "διαφωνούν με την άποψη μου, και θα υπερασπιστουν με κάθε δύναμη το δικαίωμά ΤΟΥΣ να ΜΗΝ την λέω ποτέ ελέυθερα"

Όσοι τώρα κατάλαβαν ότι οι "νεαροί που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικο χώρο" ή οι "γνωστοί άγνωστοι" ή οι "ακροδεξιοί" ή όι "ακροαριστεροί" (οι δύο τελευταίοι δεν έχουν και μεγάλη διαφορά) είναι τα ίδια λυπηρά άτομα, τους λέω ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
Τώρα που το ξύλο ήρθε και αριστερά, ξαφνικά κατάλαβαν ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο; Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Και να κλείσω λέγοντας και κάτι ακόμα.
Όσο η αστυνομία αντιμετωπίζεται και προβάλετε από τα ΜΜΕ, με το ίδιο αίσθημα καχυποψίας ή και μίσους, που αντιμετωπιζόταν άλλοτε οι ασφαλίτες σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους για την δημοκρατία στη χώρα, όσο αποδυναμώνεται και υποβαθμίζεται, τόσο πιο έντονα θα γίνονται τα φαινόμενα αυτά.
Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία δεν απειλείται ούτε από τον φασισμό, ούτε από χούντα ούτε από αστυνομοκρατία. Απειλείται από την ασυδοσία!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και σε εσάς!

Apostolos Pavlidis είπε...

Και η Θλιβερή ιστορία συνεχίζεται...
Έχει γίνει σαφές, πως ήταν τυχαίο γεγονός η επιλογή του Πολυζωγόπουλου ως στόχου από τη μαινόμενη μάζα, αυτός βρέθηκε μπροστά τους, αυτόν ξυλοκόπησαν (μεταξύ και άλλων καταστροφών που προκάλεσαν).
Σήμερα σε δηλώσεις του, ο Πολυζωγόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι πρόκειται για πολιτικό έγκλημα, ότι η μάζα αυτή κινείται στο χώρο του παρακράτους, στις παρυφές της κρατικής μηχανής.
Και αφήνω για το τέλος, το καλύτερο...
Η μάζα αυτή είχε πάρει εντολή, (σ.σ. από ποιούς ?) να τον δολοφονήσει.
Εεεεε πια..