Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

1...2...check...Δικαιοσύνη, Πολιτεία ακούει ?

Δολοφονία - Εκτέλεση ενός δημοσιογράφου, που το όνομά του έχει συσχετιστεί με έρευνες και αποκαλύψεις.

Να επισημάνω πάλι τα αυτονόητο?
Ότι δηλαδή ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία, με Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, οπότε όταν κάτι ή κάποιος μας ενοχλεί, δεν λύνουμε τις διαφορές μας μόνοι μας, προσφεύγουμε στα Θεσμικά όργανα.

Τελευταία, δυστυχώς ολοένα και συχνότερα, διαπιστώνω ότι πολλά από τα αυτονόητα, δεν υπάρχουν στη λογική, τις δηλώσεις και τις ενέργειες πολλών από μας.

Κινδυνεύουμε, σαν κοινωνία, σαν κράτος, να προσομοιώνουμε τις κινήσεις ενός καρυδότσουφλου που επιπλέει με δυσκολία στην επιφάνεια της θάλασσας, μεσοπέλαγα.
Χωρίς κανόνες, Χωρίς κατευθύνσεις, Χωρίς Δικαιοσύνη.
Πάμε όπου φυσάει ο άνεμος.



Την ίδια στιγμή, που πολλοί από μας, αγωνιζόμαστε μέσα στο άγχος για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, διαβάζουμε, ακούμε, μαθαίνουμε για μίζες εκατομμυρίων, για κρατικούς λειτουργούς που πλουτίζουν αδικαιολόγητα, για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, για...για...για...

Τόσα χρόνια, όσοι (ελάχιστοι) μπήκαν στη φυλακή, αίφνης ανακάλυψαν σοβαρά προβλήματα υγείας ή άλλα παράθυρα στη νομοθεσία και αποφυλακίστηκαν.
Δημεύσεις περιουσιών δεν έγιναν.

Σήμερα δολοφονήθηκε ένας δημοσιογράφος, ο οποίος είχε ασχοληθεί με υποθέσεις καταγγελιών, σκανδάλων κλπ.
Δεν θα κρίνω τη δουλειά του, δεν θα την αποδοκιμάσω, δεν θα την αποθεώσω, καθώς δεν την έχω παρακολουθήσει σε λεπτομέρειες.
Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε ότι ενδεχόμενα μεροληπτούσε σε κάποιες από τις υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί, σε μια κοινωνία Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης, να αποτελεί η χρήση βίας, εργαλείο απονομής "Δικαιοσύνης".

Περιμένουμε από τους Δικαστές και το υπόλοιπο σύστημα της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, να κάνουν ξεκάθαρα σαφές σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες, ότι κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει τη Δικαιοσύνη και να βρεθεί πάνω από αυτήν.

Η Πολιτεία, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, πρέπει να αναλάβουν δράση και να αφήσουν κατά μέρους τα ανούσια και βαρετά ευχολόγια - δηλώσεις του τύπου "θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα ριχτεί άπλετο φως, οι αυτουργοί όσο ψηλά και αν βρίσκονται θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη" κλπ κλπ.

Πολλοί από μας, έχουμε διαπιστώσει χρόνια τώρα τις τραγικές αδυναμίες του πολιτικού, κοινωνικού και διοικητικού συστήματος της χώρας, αλλά επιμένουμε να το στηρίζουμε ενεργά, γιατί πιστεύουμε πως σε μια Δημοκρατία, οι αλλαγές γίνονται από μέσα, με την απρόσκοπτη και διαφανή λειτουργία των Θεσμών.

Αν όμως αυτή η λειτουργία των Θεσμών, συνεχώς παρεμποδίζεται, τότε μαζί με την απώλεια της τελευταίας ελπίδας για τις αλλαγές από μέσα, θα χαθεί και η προστατευτική ασφάλεια στο κουτί της Πανδώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: