Εχθές ψηφίστηκε το περιβόητο πολυνομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντος. Όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και κάποιοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές μίλησαν για απαξίωση των θεσμών για απαξίωση των βουλευτών και εντέλει της Δημοκρατίας.
Σε αυτό το σημείο να παραθέσω και ένα στατιστικό στοιχείο που αποδεικνύει τα παραπάνω Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από το 1974 και ως σήμερα ψηφίστηκαν 18 (δεκαοκτώ)νομοθετήματα και η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει 7 (επτά)σε λιγότερο από ένα χρόνο θητείας!!!
Αν είναι δυνατόν.Ποιος ο ρόλος των βουλευτών ? Και πως αντιδρούν σε αυτές τις πρακτικές οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Οι κατά τα άλλα υπέρμαχοι της Δημοκρατίας και της εργατικής τάξης και της προοδευτικής Δημοκρατικής παράταξης?
Η κ.Σακοράφα αναρωτήθηκε πως δίνει η Βουλή χρόνο να ακουστεί ο δοτός του ΔΝΤ Στρος Καν και δεν δίνει χρόνο στους βουλευτές να τοποθετηθούν για το νομοσχέδιο επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.
Εγώ λέω ότι θα μπορούσαν να γραφούν τουλάχιστον στα πρακτικά οι απόψεις τους για να ξέρουν οι επόμενες γενιές τι έγινε ,από ποιόν και τη θέση του καθενός.
Όσο για τη γελοιότητα ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας από τον εκπρόσωπο του Γ.Α.Π.και πριν προλάβει ο κ. Παπαχρήστος να καταψηφίσει διάβασε την ανακοίνωση Γ.Α.Π ο Πρόεδρος της Βουλής για τη διαγραφή του από την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ νομίζω περιττεύει περαιτέρω ανάλυση και προβληματισμός
Τελειώνω με το ερώτημα ποιος μας κυβερνά και τι πολίτευμα έχουμε τελικά?
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου