Η πλήρης σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:
Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Υπουργός: Μπασιάκος Ευάγγελος Υφυπουργός: Κοντός Αλέξανδρος
Υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Υπουργός: Παυλίδης Αριστοτέλης,
Υπουργείο Ανάπτυξης Υπουργός: Σιούφας Δημήτρης, Υφυπουργός: Νεράντζης Αναστάσιος Υφυπουργός: Παπαθανασίου Ιωάννης
Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Υπουργός: Τσιτουρίδης Σάββας Υφυπουργός: Γιακουμάτος Γεράσιμος
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης Υπουργός: Πολύδωρας Βύρων
Υπουργείο Δικαιοσύνης Υπουργός: Παπαληγούρας Αναστάσιος
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Υπουργός: Μεϊμαράκης Ευάγγελος Υφυπουργός: Μιχαλολιάκος Βασίλειος Υφυπουργός: Λαμπρόπουλος Ιωάννης
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Υπουργός: Γιαννάκου Μαριέττα Υφυπουργός: Γεώργιος Καλός Υφυπουργός: Ταλιαδούρος Σπυρίδων
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Υπουργός: Κεφαλογιάννης Μανώλης
Υπουργείο Εξωτερικών Υπουργός: Μπακογιάννη Ντόρα Υφυπουργός: Βαληνάκης Ιωάννης Υφυπουργός: Στυλιανίδης Ευριπίδης Υφυπουργός: Κασίμης Θεόδωρος
Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ρουσόπουλος Θεόδωρος
Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης Υπουργός: Παυλόπουλος Προκόπης Υφυπουργός: Απόστολος Ανδρεουλάκος Υφυπουργός: Αθανάσιος Νάκος
Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης Υπουργός: Καλατζής Γεώργιος
Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών Υπουργός: Λιάπης Μιχάλης
Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών Υπουργός: Αλογοσκούφης Γιώργος, Υφυπουργός: Χρήστος Φώλιας Υφυπουργός: Πέτρος Δούκας Υφυπουργός: Αντώνιος Μπέζας
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων Υπουργός: Σουφλιάς Γιώργος, Υφυπουργός: Σταύρος Καλογιάννης Υφυπουργός: Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος
Yπουργείο Πολιτισμού Υπουργός: Βουλγαράκης Γιώργος Υφυπουργός: Γεώργιος Ορφανός
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης Υπουργός: Πετραλιά Φάνη Πάλλη
Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπουργός: Αβραμόπουλος Δημήτρης Υφυπουργός: Αθανάσιος Γιαννόπουλος Υφυπουργός: Γεώργιος Κωνσταντόπουλος
4 σχόλια:
Μειώθηκαν κατά έξι τα υφυπουργεία.
Απομακρύνθηκαν κάποιοι, που είτε έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν, είτε δεν τα κατάφεραν τόσο καλά, είτε δεν είχαν το επικοινωνιακό χάρισμα.
Στην εποχή της παντοκρατορίας των ΜΜΕ, δεν αρκεί να είσαι καλός, πρέπει να φαίνεσαι και καλός.
Μπήκαν στην Κυβέρνηση πολιτικοί, που το παραπάνω χάρισμα (και όχι μόνο) το έχουν ανεπτυγμένο.
Αυτή είναι μια Κυβέρνηση που φέρνει πάλι στην επιφάνεια και δικαιώνει, τον ενθουσιασμό της νύχτας της 7ης Μαρτίου 2004.
Πάντως αν υπήρχε στοίχημα με θέμα "Θα μείνει ο Σπηλιωτόπουλος υπουργός Άμυνας" η απόδοση θα ήταν πάνω από 20,00....
Εντάξει είναι ψιλοηλεκτρική η καρέκλα του Αμύνης, αλλά και τόσες ...λακαμίες σε τόσο διάστημα θέλουν προσπάθεια!
Ολα καλά. όλα ανθηρα. Ως γνησιο παιδί της Νέας Δημοκρατίας δε μπορώ παρά να είμαι πραγματικά ικανοποιημένος για μία ακόμα φορά με της επιλογές του προέδρου που στηριξά από τα πρώτα βήματα (και πιό πριν ακόμα) και που δεν με εχει απογοητέυσει ποτέ.
Έχω όμως δύο ενστάσεις:
α) Ο Αβραμόπουλος που ακριβώς κολλάει? Ποιά ή σχέση του "κομψού" μέσα στα "αιματα"? κάτι δε μ αρέσει εδω.
β) Ο Πανος Παναγιωτόπουλος είχε θέση σε αυτή τη κυβέρνηση και νομίζω ότι επρεπέ να παραμείνει. πιθανόν βέβαια να μην ήθελε και ο ίδιος. ίσως να μην του άρεσε η εναλλακτική που του δόθηκε, ίσως και απλά να θέλει να κάνει κάτι άλλο. πάντως νομίζω ότι θα λείψει.
Κατά τα άλλα, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές ο Καραμανλής κατάφερε για μία ακόμα φορά να μην οδηγηθεί από τις εξελίξεις αλλά να τις δημιουργήσει.
Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι όλων αυτών που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού να στρωθούν στην δουλειά και όχι στις καρέκλες τους.
Υπάρχει πάντα το πρόβλημα της ενδεχόμενης ελλιπούς ενημέρωσης σχετικά με τη δράση των πολιτικών, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση απόψεων, ίσως μακριά από την πραγματικότητα. Ο Πρωθυπουργός σίγουρα, είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα, πρόσωπα και καταστάσεις.
Τα λέω αυτά, γιατί υπό το πρίσμα νέων δεδομένων, που ίσως γίνουν γνωστά αργότερα, κάποιες από τις απόψεις που διατυπώνουμε, μπορεί και να φανούν, εκ των υστέρων βέβαια, μετέωρες.
Μιλάμε λοιπόν για το σήμερα και με βάση όσα μας είναι γνωστά, στον καθένα μας.
Είναι αλήθεια, blogger toulk, ότι και εγώ έβλεπα θετικά τη συμμετοχή του Παναγιωτόπουλου στην Κυβέρνηση. Πολιτικός από τους λίγους που έχουν τη δυνατότητα, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά οποιονδήποτε, να ρίξουν γέφυρες αριστερά και δεξιά και να περάσουν τη γραμμή τους, εκνευρίζοντας πολλές φορές τους συνομιλητές που είχε κάθε φορά απέναντι. Είχε ίσως όμως κάποιες εμμονές, έκανε και κάποιες εσφαλμένες επιλογές συνεργατών, που μάλλον του στέρησαν το χαρτοφυλάκιο.
Θετικά βλέπω τη συμμετοχή του Πολύδωρα. Εκτιμώ το ήθος και την καλλιέργεια του ανθρώπου αυτού, μένει να δούμε και το έργο του.
Βαρύγδουπη η τοποθέτηση του Μεϊμαράκη στο Άμυνας. He's got the power!
Αναμενόμενη η είσοδος της Ντόρας. Σε ένα υπουργείο λαμπερό, με ταξίδια, πολλές PR και δόξα. Θα ησυχάσει ο αναδευτήρας-μπαμπάς, και είναι ευκαιρία να φύγουν τα πράγματα μπροστά, χωρίς εμπόδια.
Να πω και μια καλή κουβέντα για τον συντοπίτη Καβαλιώτη Υπουργό Καλαντζή, α ΡΕ Καβάλα..., που το περίμενε, πώς και πώς.
Αφήνω για το τέλος αυτού του σχολίου, την περίπτωση Αβραμό.
Ο άνθρωπος μπορεί να είναι ικανότατος και να τά'χει πάει πολύ καλά στο Τουρισμού, αλλά... έχει ιδέα που πάει ? Στο Υγείας ? Από την γκλαμουριά και τη φινέτσα, στη μουντή και ψυχοφθόρα πραγματικότητα των Νοσοκομείων ? Ξέρω γω, δεν πείθει ότι αντέχει, ιδιαίτερα μετά από μια πετυχημένη, καθώς φαίνεται, θητεία του Κακλαμάνη. Δύσκολα τα πράγματα, μακάρι να πάει καλά. Είναι μεγάλο στοίχημα γι'αυτόν. Μου θυμίζει τις περιπτώσεις εκείνες που ένας ηθοποιός, επιλέγει να υποδυθεί ένα ρόλο, κόντρα στο προφίλ που τον έχει καθιερώσει.
Για να δούμε...
Δημοσίευση σχολίου